Седмица на марихуаната

Тази седмица ми е много странно отнесена.

Ходя си така из улиците, като напушена, приятно разсеяна и сякаш в тон с това марихуаната е „Топ новина“ на седмицата в някои  ежедневници.

Топ новина 1: На последната страница на „24 часа“ – снимка на стрък марихуана, високо около 2 метра със звучното име „Пич Джойнтчо“. По непотвърдена информация местните тинейджъри полагали изключителни грижи за него и едвам го опазвали да не се употреби по предназначение:) Та растението, милото, било станало част от задължителните за посещение обекти в старата част на Несебър – да му се ненадяваш! 

Топ новина 2: За дядо поп от някакво Благоевградско селце, в чиито обор за пореден път открили 75 кила марихуана! Той отрекъл да е ползвал и разпространявал тревата. Видите ли – баба попадия си садяла лековитото растение за да си лекува болките в колената (много ми е интересно как точно се лекуват – като я пушиш или като си правиш компреси).Дотук всичко звучи добре ако не беше незначителния факт че баба попадия била починала пред два месеца. А попа си къта баличките с трева…сигурно за спомен…А и не бил извършил грях, казват от визшето духовенство, не бивало да го притесняваме сега, защото бил разстроен заради съпругата си.

Право си е. Да не му е лесно на Божия служител да си изкарва по такива не особено законови начини доходите?!

Топ новина 3: Застрахователен служител хванат да пафка по морето ( и това ако е новина:))

Трябва да се направи най-сетне нещо за тази марихуана. Що за куриоз – 1000 лева глоба ако те хванат. Сега всички си пушат и какво…

Защо не излезе този бизнес на „светло“? Да станем една малка „Холандия на Балканите“ …ех, тогава всички ще са доволни (защо ли;)).

Съвсем откровено и безпристрастно ( тъй като не съм й фен)- въпреки че марихуаната си е вид наркотик, въпреки че предизвиква пристрастяване и има странични ефекти (и макар че може да се използва като лекарство ) – смятам, че България по-скоро би спечелила от легализацията й.

Нали все се чудят нашите министри откъде да чопнат парички, кой данък да вдигнат. Ето ти решение – марихуана с акциз – и народът щастлив и хазната – пълна.

Какво му трябва на човек:)

Седмица на марихуаната

Едно мнение за “Седмица на марихуаната

  1. Jav каза:

    „въпреки че предизвиква пристрастяване.“

    тук грешиш 🙂 Марихуаната не предизвиква физическа зависимост, но се предполага, че около 5% от редовните й потребители страдат от психическо пристрастяване.Обикновено рязкото спиране на употребата на марихуана не предизвиква абстинентни ефекти.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s