В България всички сервитьори са шефове :(

Така казва един познат  по повод откровенната наглост на сервитьорите, които в общи линии са пишман че са се родили май.

Наскоро ми се случиха две неща, които ме карат да се убеждавам в правотата на това твърдение.

Първото действие: Висококласният ресторант „Before&After“ . Главни действащи лица – голяма компания ( няколко филолози, няколко медици) и сервитьор (тип – метросексуално-изглеждащ,  претенциозен и угоднически). Всичко върви съвсееем тривиално, докато един от филолозите започва да се ядосва, че уважаемия сервитьор не му носи бирата дори след 3тото повикване. Сервитьорът го играе high-class и презрително отбелязва „Тук не ви е „Дивака“ да викате така, простаци такива“.

Не, не извикахме управителя на заведението.

Без коментар.

Второ действие: Централна автогара. Хващам си такси, макар да живея съвсем близо,  защото някак си бул. „Сливница“ не е място за разходки на момичета след 11 вечерта. Стигаме и понечвам да платя. При което шофьора изръсва: „Ебаси майката, сега ще въртя обратно до автогарата повече празен, отколкото насам пълен.Що само на мен се падат тия курсове“. Този път не издържах и му се изрепчих:“Нали все някой трябва да ги прави тия курсове!?“

Уважавам всички, които си изкарват честно хляба. Но не съм длъжна да им търпя мрънканията, нали? И в моята работа има неща, които не обичам да правя, но няма как! Та – ми се иска – както аз стискам зъби за да са доволни хората, така и вместо да ми се развика или напсува шофьорът или сервитьорът да се усмихне и да забрави за миг че е шеф 🙂  

В България всички сервитьори са шефове :(

Едно мнение за “В България всички сервитьори са шефове :(

  1. Такова отношение се среща доста често.
    На мен ако се случи такъв сервитьор(ка) не им оставям бакшиш (нека си правят изводите ако могат), не ходя втори път там (стига да зависи от мен) и не пропускам да предупредя приятелите ми. Последното е най-силното оръжие – антирекламата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s