Юпита на две колела

Оказа се, че дори и „белите якички“ могат понякога да слязат от лъскавите си служебни автомобили и да се придвижват по алтернативен и малко по-здравословен начин 🙂

Днес видях на път за работа няколко господа с костюми, яхнали колела. Много ми стана усмихнато. Щом тия хора са оставили вкъщи отношението „аз съм много успял и сега ще ви демонстрирам каква кола карам“, предполагам че могат и още много други да го направят! 🙂

Ако вземе да става това явление по масово може би някой ще се сети че е крайно време да се направят вело-алеи и да се осигури възможност на хората да си стигнат спокойно до работа с колелото без да им се налага да се излагат на риск и да лавират между спрелите буквално навсякъде коли.

Юпита на две колела

6 мнения за “Юпита на две колела

 1. x4o каза:

  Е, някои хора отдавна са яхнали двете гуми (моторите) и вижте докъде са я докарали – премиерски пост. както каза един приятел от Правителствената информационна служба: Що да не прави Станишев рок-конжерт на Гари Мур, той е доста по-стар рокер от Цонко.

 2. Малко са ти неточни представите според мене. Всъщност това, че на човек му се налага да носи костюм докато е на работа изобщо не означава задължително, че е ‘много успял’и има лъскава сложебна кола, yet alone пък че е юпи.

  По-скоро обратното – успелите и притежаващи лъскави коло хора надали имат времето, възможността и желанието да пътуват с колело по бизнес дела.

 3. Ех, longalon, знам аз, че костюма не прави юпи-то:) Така че използвах думата по-скоро иронично към онези хора, за които е мноого важно да се покажат с колите си. Според мен си е светлина в тунела, че хората си бяха тръгнали на работа (очевидно) с колело!

 4. Исках да кажа, че има много офис служители, особено млади, които носят костюми но нито имат кола, нито са им чожди спорта и здравословния живот.

 5. mon каза:

  Може би велоалеите най-после ще станат реалност, поне има такъв сигнал.
  На 15ти ще има велошествие, м/у другото, мисля че привечер.

 6. Това звучи супер mon! Аз вчера разправях на един мексиканец, че е зле работата с движението в София а той ми обяснваше, че в Китай, къдет живее в момента, всички карат колела:) И не само там, нали?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s