Кавалери out of fashion

Търся мъж.

Основно изискване – да е старомоден.

Не за друго, ами защото  следния разговор с един колега ме наведе на мисълта, че сред днешните мъже да си грубиян и простак е на мода.

Аз (замечтано и леко иронично): Ех, друго си е колега да те покани на обяд, да се държи като кавалер…

Колегата (сериозно): Ти пък кавалер ли търсиш? Ми да се беше родила преди 60-тина години…

Скоро след това един младеж ми отвори вратата (или не, по-точно аз си помислих, че я отваря на мен) и после ме помете. Дам, какво ли щеше да е преди 60 години 😉

Кавалери out of fashion

8 мнения за “Кавалери out of fashion

 1. Мммммм да …..както се казваше в един филм „Лошо Седларов, лошо“ и на мен това ми липсва в мъжете…..

  Но, ако погледнем нешата то и жените вече не са съвсем „нежни половинки“. Напоследък улавям силно изразени мъжки качества в преобладаващата част от мойте приятелки.

  Иначе и на мен ми е романтично мъчно за времето, когато мъжете са отваряли вратите :о)

 2. Eneya каза:

  Да, липсват ви емоционалните пънове, които като чуеха цикъл и мислеха, че е вид вид плод. Същите очарователни кютуци, които смятаха, че защото са се родили с една глава в повече, светът им е длъжен, в частност жените.
  Хайде стига „их, как хубаво беше едно време…“ Не ни ли е малко рано за тази песен?

 3. pippi каза:

  @necrony: Приятно е, но май повече си падам по ню-джаз
  @Eneya: Аз не съжалявам за „какво беше хубаво едно време“, просто си мисля понякога, че не е лошо ей тъй в ежедневието мъжете да се сещат за някои значителни дребности 🙂

 4. Маркуча каза:

  Напоследък старомодните мъже не се котират добре. Повечето жени са станали много мнителни, още преди да си отвориш устата ти мятат един такъв поглед, все едно ти казват „знам те аз тебе, увърташ се, понеже се надяваш на секс“. Не отричам, че понякога причините са такива, но подобно отношение хич не влияе добре на общуването.

 5. pippi каза:

  @Маркуча: Знаеш ли, много си прав. Плюс тва, май и дамите са кът напоследък…Замислих се за това докато пишех поста – жените сме станали едни такива агресивни, бойни, да не смее да ни доближи човек…

 6. @Eneya: Не виждам какво общо има цикълът с кавалерството. Това, че сред сегашните младежи е разпространена пркатиката, като не ти се кефят да подхвърлят „Ти да не си в цикъл, ма, че така ми се репчиш?“ не значи, че са много наясно с процеса. Или че не са емоционални пънове и че не се смятат за по-висши от жените заради двете глави. Не, не мисля, че има нужда винаги някой да ми отваря вратата или да ме изпраща до вкъщи. Обаче мисля, че ако това не се случва никога, вече има нещо сбъркано.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s