И аз (обичам) София

Знам че сигурно е банално това, което ще кажа, но ще го кажа

Впечатлена съм от присъствието на Мартин Заимов в интернет пространството.

Впечатлена съм от цялата му „медийна“ кампания (или поне от това, което съм видяла досега) – идейно и интелигентно направена е. Допада ми образът младия, интелигентен и енергичен човек, който би желал да работи за развитието на София.

Ако можех да си дам гласа за някого, то принципно той би бил за него, защото Мартин представлява доста добра опозция на мачовското излъчване на ББ и на цялата селяния която ни залива от политическата сцена.

Обаче, има едно голямо НО.

Просто не вярвам, че колкото и да е кадърен този човек, той би могъл да се справи с това, което представлява София в момента. Проблемите са безброй, а няма ли колективна воля за решаването им, те си остават да висят (примери досега – бол). Не вярвам, че избирайки Мартин за кмет ще секнат корупционните скандали, сделките с общински имоти и произвола на едрите  ( и вече добре облечени) бизнесмен. С извинение към всички живущи в София, но не мисля,че хората в този град са готови за точно такъв тип човек да ги управлява. Тук още властват (не знам докога) законите на джунглата и затова ББ си е напълно на място в цялата картинка.

Една птичка пролет няма да направи, ако софиянци нямат нагласата да променят нещо заедно, за общото благо ( а тази нагласа малко трудно се получава, ако си живял в джунгла, където всеки е за себе си). За съжаление…

И аз (обичам) София

8 мнения за “И аз (обичам) София

 1. с кого ще работи този човек, кой ще е в екипа му?

  Без да съм проверявал (естествено мога и да греша) че листите и на двамата са пълни с професионални софийски бюрократи от по-повече от 5 години общински опит (Софиянски…)

 2. И аз навремето исках коренна промяна – всичко да се затрие до основи и да се почне начисто. Сега вече ми е ясно, че революционните промени водят до други (често по-страшни дори) грешки, пък и отнемат много време, ресурси, мъки… резултатите са абсолютно непредвидими, естествено… и така.

  Май малките промени (еволюционните) са по-добрия избор? Например днес ще почистим жилището си, утре пространството около блока, вдругиден може да ни стигнат силите, че и съмишленици да намерим/възпитаме, и да се погрижим за целия град, нали?

 3. Радвам ви се, че още има хора, които могат да кажат „аз обичам София“. Аз отдавна не мога. Като започна още от мини-селото, което представлява един 15-етажен блок и елементарното неумение да живееш с другите и стигна до мръсните градинки, грозните нови сгради и „реката от ламарини“/т.е. коли/, както сполучливо се изрази една баба на спирката. Не че един голям град трябва да е тих и спокоен, но поне подреден и уютен трябва да е. София е на светлинни години от това състояние и един Мартин няма да е достатъчен…

 4. pippi каза:

  @Антония: Да, съгласна съм с теб …но колко ли хора мислят по този начин. Сигурно има такива, но докато това съзнание стане масово явление, ще мине време…и аз не знам колко…
  @ А.Грънчаров: Кое му е странното -> джунгла и горили нямат ли нищо общо?

 5. Абсолютно съгласна съм с теб, че присъствието на Матрин Заимов в интернет пространството е различно и интересно. Точно по тази причина реших няколко дни да наблюдавам изявите му в различните сутрешни блокове, предавания и т.н…… Гледах, слушах……и не открих нищо!
  Той е усмихнат, обича София (аз съм от същата порода), но не ми казва нищо – с поведение с думи…

 6. Pippilota Mentolka каза:

  Драга ми адашке,
  Като чета и се сещам, че и аз така почувствах фотошопната снимка на Мартин – изглежда толкова lovable, adorable, че заради едните му сини очи за миг припознах всичките добродетели на света и качества за кмет в него. Само дето реалността е по-различна, да.
  А лично съм на мнение, че един кмет трябва да започне от там да накара всички живущи в София да се регистрират в нея и да си плащат данъците на нея. А не да имаме аха 2 милиона „софиянци“ и после да се чудим защо 2/3 от тях не милеят за града. Когато не си дават парите за София и са „на гости“ няма как да се държат като добри стопани.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s