(Не)цензурно

Днес докато кротко се опитвах да си върша работата в нашия малък офис, редакторката ни съобщи, че сме получили писмо от Ангел Грънчаров, в което той ни обяснява своеволията на Еленко Еленков, приложени върху личния му блог.Забавно ми става като прочитам, че това е целенасочено посегателство предвид предстоящите избори. И после си задавам логичния въпрос „Защо пък аджеба на човека съм му отнели правото на свободно изразяване в „Блогосфера“ и „Мегафон“?“. Аз лично за себе си не мога да реша кой-крив, кой-прав и кой кум …и т.н.

Мисля си само, че:

а) когато има такъв виртуален конфликт, може би е добре двете страни да се срещнат лично и да си изяснят позициите, щото казват, че ‘истината е някъде там’ (без физическа саморазправа, разбира се). Вярвам, че г-н Грънчаров сигурно има резон да протестира, ама каква полза да се негодува онлайн?

б) никак ама никак не е хубаво да се меси личността на някого с работата му. И няма смисъл да се сърдиш на някого и да го обиждаш, ако той си върши работата – като го правиш само се показваш доста незрял.

в) дали е правилно да се махат блогове от агрегатора, кои са причините, кои остават и какъв  е ефекта си е решение на екипа на онлайн изданията на „Икономедиа“. Те вярвам са големи хора и знаят кво, аджеба правят. Ако не знаят – толкоз по-зле за тях.

г) кво пък толкоз с тази „Блогосфера“ 🙂 Така или иначе интернетот никой не може да го забрани, никой не може да забрани на някого да си чете или да не си чете някой си блог 🙂 (може и да може всъщност, ама аз не съм запозната с такъв начин)

В заключение – вземете пийте по едно кафе.

This might be the beginning of a beautiful friendship 😉

(Не)цензурно

7 мнения за “(Не)цензурно

 1. Значи смятате, че съвпадението по време на тази наистина забавна случка с предизборната кампания е случайно? И това, че случката се случва тъкмо на моя блог, е пак случайност? А това, че в-к „Седем“ беше продаден на човек, близък до ГЕРБ, пак ли е случайност? Ами когато се натрупат много случайности, нещата стават доста съмнителни 🙂

 2. Ситуацията е пародийна, и не е от днес или вчера 😉 Просто всичко около г-на А.Грънчаров.. Един абсурд, който рано или късно трябваше да доведе до изваждането му от агрегаторите. Ако не си ставала свидетел и ти на какво се случваше около споменатия му, винаги можеш да се разровиш из архивите 🙂 Ако искаш, винаги мога да помогна с линкове към избрани постове от неговите собствени „писания“.

  Изненадата за мен лично беше, че Еленко и Kaladan търпяха това досега; логично беше въпросният индивид и „творбите“ му още преди месеци да се изключат. Няма друг такъв абсурден образ в пространството днес.. Заставам смело и отговорно зад позицията си. Има имитатори, но те са еднодневки и няма кой да ги чуе 😉 И не им е мястото да бъдат популяризирани..

  Все пак, да не забравяме, че блог-агрегаторите Блогосфера и Мегафон са просто блог-агрегатори, източниците за които са изцяло избор на избрана група от хора, които стоят зад тях. Г-на Грънчаров това не иска да го разбере и крещи и обижда без мярка наред..

 3. m каза:

  Да не говорим колко много от съдържанието на двата агрегатора се припокрива… И да, нямам сили ВСЕКИ път да премахвам 80 % от списъка с блогове, откъдето се захранва агрегаторът, който чета втори по ред…

 4. pippi каза:

  @ Ангел Грънчаров: Г-н Грънчаров, не знам що за случайности са това, ама имам чувството че сте от хората, които си мислят,че целият свят крои пъклени планове срещу тях. Това хем ви изнервя, хем ви прави щастлив, защото само така можете да заемете ролята на герой, застанал сам срещу злото. Нищо против нямам Вас, може би сте прав и наистина да има конспирация с която не съм в час…просто малко ми е смешно 🙂
  @Totto: Тото, мерси за предложението, но няма нужда да ми пращаш линкове 😉 Колкото до решението на онлайн екипа, мисля че съм казала в поста какво мисля по-въпроса.

 5. @г-н Грънчаров: Да, определено ни забавлявате непрекъснато с абсурдностите си, но в един момент идва в повече 🙂 Коментарът от по-горе само потвърждава всичко..
  Да живеят теориите на конспирациите! А г-н Грънчаров ги умее 😉

  @pippi: Извини ме, но не се сдържах 🙂 Но ми се ще да спра да виждам коментарите, тип „ИЗВЪНРЕДНО СЪОБЩЕНИЕ: …“, на споменатия дотук навсякъде без абсолютно никаква връзка. Не искам непрекъснато да попадам на всякакви подобни абсурдни идеи за конспирации, на неспирни абсурдни обиди по отношение на всички, които, разбира се, въпросният няма как да познава. Не искам блоговете ни да бъдат затрупвани от спам от образи, намиращи за нужно да се подписват под различни имена, за да заливат с мърсотия чрез своите писания.. Това за веригата от блогове с еднакво съдържание, в които един пост от блога, линкнат най-много (до скоро в агрегаторите Блогосфера и Мегафон) завършва по средата с „Прочетете повече..“ към пълния текст в другия блог, разликата за който спрямо първия е възможността за публикуване на AdSense (щото free hosting-а на WordPress явно не позволява подобни неща) не искам и да го коментирам..
  Всъщност, нищо по темата не искам да коментирам повече. Писнало ми е, както и на много други 🙂
  Once again, извини ме този път 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s