Моно

Винаги съм смятала моно-спектакъла за едно от най-големите предизвикателства за един актьор. Тогава си проличава кой наистина е добър.

Сигурно усещането е много завладяващо. Изправяш се сам пред всички. Няма кой да ти подаде реплика или да те окуражи с намигване. Но пък от друга страна можеш да импровизираш безкрай, да общуваш с публиката, да режисираш действието без да се страхуваш че някой ще се вцепени от вмъкнатата импровизация.

До днес бях гледала моно-спектакли само на Мариус Куркински. Няма нужда да описвам колко е добър. Това всеки, който е гледал поне едно негово представление го знае.

Тази вечер бяхме на „Господин Ибрахим и цветята на Корана“ в камерната зала на Народния. Беше удоволствие да гледаш Мариус Донкин как се смее и плаче, да се смееш и плачеш с него. Раздаде се човекът, не можех да откъсна очи…А и пиесата беше хубава, истинска и много човешка. Иска ми се след време да я гледам пак.

И още едно „моно“ много ми се гледа – „Възгледите на един учител за народното творчество“ на Камен Донев. Този човек е наистина талантлив и много съжалявам, че нямаше билети за представлението на 4-ти декември (а на 31-ви някак си не ми се ходи на театър). Дано го дават и януари.

Моно

4 мнения за “Моно

 1. Ти си ми купила билетите за тази вечер, значи 🙂
  Нищо, аз пък сигурно съм купил твоите за „Народното творчество“. То ще ти хареса, вземи си от по-рано.

 2. paro каза:

  Ей! То хубаво си купил нейните, ама защо си взел и моите? Може ли такова нещо… 🙂
  Три дена преди 4-ти нямаше билети, останах наистина разочарован. Много ми се искаше да го гледам. Предполагам знаете, че той замисля това представление от 5-6 години, а идеята се е породила от импровизацията му в едно от предаванията на „Улицата“. Скечът се казва „Даскала“. Едва ли има вече човек, който да не го е гледа, но ако има – ето: http://www.vbox7.com/play:5364f116
  И признавам, че го знаех на изуст и неведнъж съм го играл тук и там 🙂

 3. pippi каза:

  @Пейо: Знам,че трябва да си зема от по-рано, затова ако някой знае кога е първата постановка след Нова година да ми каже много по-рано:)
  @paro: Мисля, че за представлението на 4-ти декември билети няма от минимум две седмици вече 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s