Добре дошли в Gurgaon

След като съм в Индия вече повече от 8 месеца, май е време да ви покажа къде живея…Единствената причина да не го направя досега е…че просто Гургаон е ужасно място, където на никого не пожелавам да живее.

И все пак вижте. Какво се случва, когато всичко бъде оставено в ръцете на строителните предприемачи.

***

Имало едно време едно селце в индийската провинция Хариана, наречено Гургаон. Пусто, неприветливо място, кръстосвано от най-различни хайдуци…Докато един ден тук не стъпил кракът на „ДЛФ Билдинг“…

Скоро след това пустото поле се превърнало в огромна строителна площадка. Офиси, жилища, молове, изкопи, кранове, багери, прах, мръсотия, строителни работници, пак прах, кабели, тръби, работници. Все повече пари и все по-малко дървета. Все по-високи сгради и все по-малко небе.

Вижте сами…

Всичко изглежда хубаво и зелено…Но не се лъжете…това са само няколко квадратни метра пред офиса ни. Понеже е един от малкото офиси със зеленина отпред се нарича „Cyber Greens“

Ето в такива прекрасни беттони блокчета живеят заможните индийци в Гургаон.

Както можете да се досетите, Гургаон е смесица от архитектурни стилове и шантави приумици на луди архитекти. Като тази странна готическа сграда например.

Строежите са навсякъде където се обърнеш. И са толкова огромни, че ако продължават така да строят, скоро ще закрият слънцето 😦

Ах да…да не забравяме и моловете. Храмовете на Гургаон. Единственото място, където можеш да прекараш времето си през уикиенда. На разстояние колкото от Попа до пл „Народно събрание“ се помещават 8 мола.

И няма почти никакви дървета. Нито паркове.

Ако знаете как си мечтая да седна в градинката на „Седмочисленици“ …или в Борисовата…И да се наслаждавам на последните дни на циганското лято…:)

Добре дошли в Gurgaon

Едно мнение за “Добре дошли в Gurgaon

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s