The “poor single you” look

Снощи като се прибрах от работа не ми се спеше и си пуснах някакви серии на „Sex and the City“ , още от първия сезон. Симпатично сериалче,  макар и малко твърде американско и леко наивно на моменти. Та, един от епизодите (The bay of the married pigs) се разказва за женените и single (ох, не се сещам за български еквивалент…което е лошо) хората. Обсъждаха как като срещнеш женени приятели и им кажеш че си single, те ти хвърлят този  „poor single  you“ снизходителен поглед. А точно ден преди това с Пецата си говорихме как една обща приятелка я срещнала и и казала че е бременна във втория месец, гледайки я през цялото време с поглед тип „ох, горката тя няма сериозна връзка и скоро няма да ражда“. Въпросното момиче се омъжи за „голямата си любов“ (момък, който още преди да се оженят я беше завел да дои кози на село), които леко я води за носа. Та – типична картинка на еснафско щастие.

Тъпо е някак си да те гледат все едно си малоумен, недоразвит или нещо повреден, щом нямаш сериозна връзка. Като се замисля и аз как почти бях се омъжила преди 2 години, почти бях свикнала с мисълта за това и изведнъж – всичко се обърна за 1 ден. Случва се, трябвало е да се случи, не съжалявам. Само понякога ме е яд, че все по-трудно ми е да правя компромиси със себе си. Значи ли че това, че нещо не ми е наред, обаче?

The “poor single you” look

8 мнения за “The “poor single you” look

 1. petrov каза:

  Всичко хуу, постът ти е аналитичен и непревзет, ама какво точно не ти хареса в свалката с доенето на козата?

 2. wee каза:

  не можах само да хвана къде видя „еснафско“ щастие в това че някаква мацка доила коза. баси, дори звучи яко и нестандартно. следващата стъпка е да дои крава. точно за това хората гледат с такъв поглед НЕОБВЪРЗАНИТЕ е думата, която търсеше, просто озлобяват. сори.

 3. ОХ, добре. Явно извадих случката от контекста. Нямам нищо против козите, нито против доенето им. Явно извадена от контекста, гледната ми точка е трудно разбираема. Колкото до еснафското – това си е тема на отделен пост.

 4. mon каза:

  Мога само да ти кажа да не се учиш от секса и града. блах, получавам диария само като го видя тоз сериал.

 5. Ми, не се уча,нямам време да го гледам особено,пък е някак бозав след 3тия изгледан епизод 😉 Просто въпросното изречение твърде добре илюстрира случилото се с моята приятелка.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s