Аз чета…все по-малко, но все пак…

Доста отдавна Мария ме предизвика да споделя за книгите, които чета.

За съжаление, тук времето ми за „себе си“ е толкова малко, а новите преживявания и нещата които искам да видя – толкова много, че се налага понякога да крада от себе си за да чета…

И все пак – ето ги:

Последните три книги, които си купих:

Think India  – Vinay Rai и William L Simon. Разказва за Индия като за глобална икономическа сила. За Индия като много повече от йога, лютива храна, кол центрове и Тадж Махал… 

City of Jiinns – William Dalrymple Просто влязох в една книжарница в Нанитал и си я купих. Разказва за скритите местенца на Делхи…нямам търпение да я зачета.

Любов по време на холера – Габриел Гарсия Маркес – Купих си я съвсем случайно, защото ми се четеше „нещо“, омагьосана от атмосферата на една от големите местни книжарници. Бях гледала трейлъра на филма, а и отдавна исках да прочета нещо на Маркес. Книгата беше тягосна и задушна…но добра.

Последните три книги, които купих на някого

Е, тука ме хванахте…не мога да се сетя за заглавията…Макар че на колегите тук все това подаряваме 🙂 На едната ми шефка например подарихме книга за това какво е щастието за различните култури…ама кой да помни заглавия. И все пак последната книга която подарих е:

Chicken soup for the Indian soul – Предполагам сте зачитали „Пилешка супа за душата“ и „Пилешка супа за женската душа“. Е, това е за индийската 😉

 

Последните три книги, които прочетох

A thousand Splendid Suns на Кхалед Хосеини – Не ми хареса толкоз много колкото „The kite runner“ която прочетох наскоро.

Holly Cow на Сара Макдоналд. Една австралийска журналистка разказва за живота си в Индия. (както виждате индийската тема е широко застъпена в четивата ми 😉 ) 

Три книги, които бих искала да прочета отново (съвсем random селекция, твърде много са книгите, които бих искала да прочета отново)

„Даото на Пух“ и „Дъ-то на Прасчо“

„Норвежка гора“ на Мураками

Тютюн на Димитър Димов – никога няма да ми омръзне тази книга!

Разказите на О’Хенри

„Дом на края на света“  на Майкъл Кънингам  

И хайде да предизвикам Алексчо , Цвети и Жълтурчето

Сега, след като се изписах, отивам да се опитвам да почета 😉 

Аз чета…все по-малко, но все пак…

Едно мнение за “Аз чета…все по-малко, но все пак…

  1. 😀 Жълтурчето беше още втората по веригата с книжките 🙂 Явно днес желанията се сбъдват (не мога да спра да мисля за новороденото синче на Мицева 🙂 ). Заповядай кратка справка за моите навици на четене в онази далечна конкретна ситуация: http://vitanova.wordpress.com/2008/03/29/3х3-и-от-мене/. Към днешна дата чета една поредица от девет книги – „Децата на земята“ и съм на осма, не съм купувала нови книги и нямам намерение да променям списъка с идеите за препрочитане. Много мерси за поканата 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s