Road bullies

Не съм активен шофьор и доскоро не им обръщах внимание. Но откакто се возя с една колежка ги виждам все по-често.

the road bullies

Онези индивиди, които ти се залепят за задната броня, мигат с фаровете като в дискотека, натискат клаксони и отправят красноречиви жестове по твой адрес. Особено често се забелязват по магистралите, където карат с бясна скорост и изпреварват откъдето е удобно…само за да набият спирачки 500 метра по-напред…защото се е образувала колона. Ще рече човек, че дават някакви бонус точки по бензиностанциите за брой „минати балами“.

По принцип се опитвам да игнорирам подобни субекти. Обаче си мисля: ако си по-неопитен шофьор или пък просто си по-нервен…не е ли това агресивно поведение предпоставка за по-неадекватни реакции и грешки на пътя?

Road bullies

7 мнения за “Road bullies

 1. Ефикасно средство: пускаш аварийките и изключваш от скорост. Особено ефективно на магистрала.

  Друг път няма да посмее да светка отзад

 2. A аз, като обикновен пътник, обичам да показвам с жестове какво мисля за поведението на особено невъзпитаните. Показвам юмрук на засичащите ни, упражнявам разни конфигурации от пръсти в посока на тъпите копелета, а онзи ден размахвах даскалски показалец по адрес на един млад татко, който водеше детенцето си за ръка и пресичаше Царица Йоана между летящите автомобили. Искаше ми се да сляза и да му ошамаря ушите, тъпак с тъпаците, домързяло го да ходи 30 метра до пешеходната, че и дава пример на малчугана. Ей, на такива трябва да им се отнемат родителските права.

 3. e!
  втори вариант на реакция -примигваш леко със спирачките ,ако видиш колата зад тебе да изостава рязко и със пожелания за близък контакт към роднините ти да те догонва има шанс да се оттървеш.Ако не последва реакция ,отбиваш и го пускаш да те задмне.Този е смъртник въпрос само на време е да се пречука щом не реагира.Изпробвано многократно!

 4. Карам кола почти година вече, натрупах поне 10 000 км. В момента започнах да ходя пеш на работа. Та сега съм и в двата лагера.

  Има луди пешеходци има и луди шофьори. По моя преценка пешеходците у нас си мислят че те са с предимство навсякъде. Не внимават достатъчно и разчитат, че ще ги пазят. Виждал съм хора да пресичат цариградско.

  В тази връзка имам интересно наблюдение как реагират пешеходците на кола и на мотор. Като съм с колата ми се е налагало да спирам за да могат всички пешеходци да се изнесат от улицата, нищо че са ме видяли преди 30 секунди че идвам. Когато съм с мотора в момента в който чуят звука и виждам как всичко на 500м пред мен се разчиства 🙂

  Явно е че колите нямат толкова опасна репутация като моторите! Да се чуди човек! Ако го блъсна с мотора с 30, 40км/ч ще се пребием и двамата, предполагам аз по сериозно. С колата няма да го усетя!

  Отностно простаците по пътя – аз не им обръщам внимание. В общия случай те ще са тези обгърнали дървото.

  Моята кола повече от 120 неможе 🙂

  Карам спокойно и се надявам да не ме отнесе някой.

  Като светкат отзаде се опитвам да ги пусна. Ако не мога давам мигач да покажа, че се опитвам.

  Няма смисъл да си тровиш нервите с глупостта на хората.

  1. pippi каза:

   Не си ги тровя. Просто се дразня…че във всичко, дори в движението по пътищата у нас лъщи простотията и комплексарщината…:(

 5. Олеее, днес на едно кръстовище завивах на ляво и един ми бибиткаше НОН-СТОП, докато не завих, а то нямаше как да завия, защото имаше цяла колона коли, да литна ли?! Бибитка, размахва ръце, устата му се движи в моето огледало, сигурно псува. Хеле, най-накрая завих, той тръгна да ме изпреварва и да ме избутва извън улицата, за малко да ме удари. Направо умрях. Още треперя като се сетя. А ако бях с едно Порше, със сигурност това нямаше да се случи, защото тъпанара щеше да го е страх да се държи така. Точно дето ти викаш простащина и комплексарщина, ама точно! Няма да крия, че и аз му показах среден пръст, ама не можах да се сдържа:)

  Хубав блог, радвам се, че го намерих, дори и поради такава неприятна случка.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s