Of dogs and men

Много исках да сложа хубава снимка на сладко кученце на този пост. Но нямам такава.

Не защото в приюта на Animal Shelter Sofia в Богров няма сладки кученца. Напротив!

Там има 500 кучета – малки и големи, грозни и красиви, рошави, игриви и по-срамежливи.

Всички си приличат по едно- имат нужда от внимание и грижа.

Също като нас хората- и те ревнуват, като видят, че са извели някой друг да бъде разходен. И те лаят за внимание. И те се страхуват, и те не искат да живеят в кофти условия.

Ако сте забравили това – Богров е на 20-тина минути път с кола от София и посещението там определено действа отрезвяващо.

Страх ме е от улични куюета и не съм защитник на правата им. Но се опитвам да уважавам избора на доброволците, които се занимават с тази кауза. Защото за това се изискват доста повече усилия, отколкото да седиш пред компютъра и да пишеш злобни коментари.

И не, не смятам, че вместо да се занимават с „некви си помияри“, всички тези хора трябва да работят за децата в домовете, за болните и бездомните. Защото всеки сам си избира каузата. По-добре да се бориш за нещо смислено, отколкото само да крещиш безсмислици отстрани.

Благодаря на Бъни, която не спря да ме ръчка да „направим нещо с децата в училището“.  Е, това „нещо“ се случи – 13 деца разхождаха кучета в приюта миналата седмица. Другия месец пак.

Не е много, но е една от малките ми лични победи  за тази година – над собствените ми страх и безразличие.

Of dogs and men

4 мнения за “Of dogs and men

  1. Raymond Blitzfucker каза:

    Ъм, значи…в Богров няма грозни кучета!
    Като един от първите доброволци в Богров и обвързан с Animal Rescue Sofia, съм длъжен да заявя, че ние не искаме да има кучета по улиците. За съжаление сред голяма част от обществото се шири мита, че хора като мен и хората стоящи зад АРС искат да вървят сред море от кучета по улиците. Аз също не се кефя на глутниците, нито съм имунизиран да ме лаят и нападат, когато си разхождам с кучето или съм сам на улицата…

  2. Илия каза:

    За съжеление от по-горните редове „за кучетата и хората“,приют за бездомни домашни любимци има единствено в столицата и около нея.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s