Личен пример

Напоследък срещам доста вдъхновяващи хора около себе си. Хора, които „работят“ това, което ги прави щастливи. Имат особено излъчване – на спокойствие и щастие. И на творчество – сътворяване на красота, облагородяване на света.

Има и едни други. Онези, които не чакат да дойде някой да „ни оправи“, а взимат нещата в свои ръце. И правят нещо, макар и малко, за да задвижат колелото в положителна посока.

Например, хората от фондация „АнджеЛия“, които имат непосилната (според мен поне) задача да се грижат за болни от рак дечица.

Или пък създателите на nahrani.com – хубава онлайн инициатива, с която си упражняваш език и същевременно набираш храна за нуждаещите се (нужно ли е да споменавам как се радваха децата в училище на сайта :)).

Последното което ме вдъхнови открих на страниците на списание НЕЯR . Последния брой разказва за няколко души, които намират време и воля да поддържат градинки в центъра на столицата- пред блока си или пък във вътрешния двор. Садят, плевят, копаят и поливат безкористно и с грижа…Прекрасни просто! (на стр. 50 на по-горния линк)

И в нашата кооперация има занемарен вътрешен двор, затупан от строителни отпадъци…та се питам…защо не? 🙂

Личен пример

Едно мнение за “Личен пример

  1. Потаен каза:

    И аз имам една идея:
    Която може да се казва „Пилешка супа супа за душата“- която ще се изразява в това да се изпраща колет на някой пенсионер – колета да съдържа пилешка супа на прах или кутия пилешки бульони и нещо друго като сухо мляко – за бързо и лесно приготвяне, плюс окуражително писмо, и така всеки месец.

    Мислех да е инициатива на държвата- добавка към пенсията, но по-добре да стане от доброволци отколкото никога!

    -от:binokal@mail.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s