Me against the heat – Part 1: Drinks

Така…няма нищо по-хубаво от лошото време. Осъзнах го напоследък, след като дори в собствената ми кожа ми е горещо. Чувствам се като краве масло в нагорещен тиган през целия ден и нощ и комай единствения момент в който е cool е след като изляза от банята и той трае има нема 5-10 мин.

Но, back to the point, думата ми беше за летните пититиета.

Бирата определено не е най-добрата идея за разхлаждане, макар да е изкушаващо да поседнеш под някоя сянка и да пийнеш от леденостудена биричка. Обаче…разхлаждащият ефект (поне при мен) е краткотраен а страничните ефекти – досадни ( чувствам се като “bloated old bag” или в свободен превод – “мях пълен с вода” и ходя до едното място по-често от необходимото).

Та – хубави и свежи идейки ми идват напоследък за питиенца, които имат разхлаждащо ( а някои и приятно замайващо) действие без гадни странични ефекти.

Нещо което открих доста отдавна е джин с тоник – все още държи първенството за лятото.

Мохитото също е хубаво, стига да е направено съвестно, а не както ми обясниха – с изсъхнала мента и без захарен сироп (поднесено в едно от претенциозните софийски заведения).

А ако ще е нещо за през деня – в Coffee House ми направиха страхотна ледена напитка – мента с шоколад и сметана и мноого лед ) Е…малко прилича на тиня, ама пък винаги може да му се наслади човек със затворени очи, нали ;)

Me against the heat – Part 1: Drinks

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s