Размисли в едно задръстване

Докато таксито се влачеше с костенурча скорост днес в голямото задръстване в 6 по „Цариградско“ (колоната започваше от Младост още) се чудех докога ли ще продължава така…

Казват, че в природата има една точка на насищане, при която нещата „избухват“ и впоследствие се нормализират.

Ако е така, значи сме доста близо до тази точка.

Какво би могло да се случи…представям си:

Хората, изнервени от задръстванията, започват да се комбинират с други колеги и да пътуват с една кола до работа…да минимизират излишните пътувания, да работят от къщи…

или пък, как ползват метрото – е верно, само една линия е…ама е бързо,евтино и сравнително комфортно

или…дори преглъщат гордостта си на притежатели на МПС и опитни шофьори и дори се качват в градски транспорт (каквото и да говорят, в София има сравнително добре уреден градски транспорт)

ако се осъществи съответния граждански натиск и повече хора желаят да се возят в градския транспорт…дали няма да пуснат по-хубави автобуси и тролеи?

Не казвам нищо ново, тези и още хиляди неща  се знаят. Просто…стига сме разчитали някой да направи нещо. Ясно е че пак ще се налага по Мюнхаузенски да се измъкваме.  Ако поне 50 процента от енергията, употребена в мрънкане и псуване се трансформира в обмислени действия, току виж нещо се променило.

Размисли в едно задръстване

7 мнения за “Размисли в едно задръстване

  1. За една година във Варшава и едно лято в Познан, не видях нито едно задръстване…. (добре де, само едно, но имаше много голяма катастрофа).

    Не знам как го правят. Магия.

    1. pippi каза:

      Да, и аз си мислех за тази песен докато пишех поста и си представях как всички си зарязват колите на Цариградско и тръгват в дъжда.

  2. А може в момента на насищане да ни пораснат крила 🙂 В смисъл… може изобщо да не сме близо до насищането и да има още много да си патим… 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s