Как се печелят клиенти (кратка поучителна история)

Днес ми се случи нещо толкова рядко за България, че реших да го споделя.

Влязох в магазин „100 овце“ да търся подарък. Избрах нещо и тръгнах да го плащам. Докато го опаковаха, споделих на момичето зад щанда, че „ще дойда пак, този път за да взема нещо за себе си“.

И тогава тя откачи една от висящите играчки – мъфин от плат, на който пише „сполука“ и ми каза „Заповядайте, да има нещо и за вас“.

Една минута не знаех какво да кажа.Толкова неочакван и мил жест!

Със сигурност ще се върна отново да си купя нещо от магазинчето. И междувременно ще разкажа на поне 10 човека как се отнесоха с мен 🙂

 

 

Как се печелят клиенти (кратка поучителна история)

18 мнения за “Как се печелят клиенти (кратка поучителна история)

 1. josephflavius каза:

  Супер… толкова рядко се случват такива неща за съжаление; това дори не е random act of kindness, а нещо далеч по-дребно; и въпреки това адски готино.

 2. Най-хубавото му е преценката на продавачката!
  Това не е просто вулгарното „купувате това, получавате подарък”.
  Това е отношение към човекът срещу теб!

 3. След като го прочетох бях една минута втрещен!Наистина неочакван и мил жест.Такива случаи ме карат да мисля, че наистита ще се оправим благодарение на такива хора.

 4. Това е защото работят от сърце със сърце! За тях съществото насреща не е просто някакъв си клиент, той е уникална личност, той е Човек. И те не са просто някакви продавачки, 🙂 отегчени и криви на целия свят, а са Хора творци, превърнали хобито в професия 🙂
  Благодаря ти *pippi,че сподели тази толкова красива случка, за да могат четящите да разберат, че има и такива хора и те не са само на едно място, но може би са изчезващ вид!

 5. ani videnova каза:

  Ами, да, браво на хората! Неслучайно спечелиха миналогодишната предприемаческа награда на Фондация „Empower“ – така се прави нормален, човешки бизнес:) Успех и на тях и „сполука“ на теб:)

 6. Наистина е изключетелно интересна историята. Браво на хората, истинският бизнес се прави с качествени и разсъдливи хора!

 7. Да, наистина мило. Но изглежда само аз съм увредена да чувствам в НЯКОИ подобни случаи негативен ефект… В смисъл, получила съм специално отношение, приела съм го много положително, но след това се въздържам да вляза да поогледам в този магазин всеки път, когато случайно минавам оттам….просто понеже, след полученото отношение и факта, че са ме запомнили, някак се чувствам „задължена“ да купя нещо… или по-скоро ме е страх, че ще ги обидя, ако не купя нищо…
  Докато пиша това, съзнавам, че сигурно е адски дребнаво…но просто споделям какво съм усещала в подобни случаи…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s