Две хубави гърди

Project Breastfeeding Promo by Kalimana.com from Kalli Pavon on Vimeo.

В един идеален свят този пост би вървял със снимков материал на гърдите ми, които по всеобщо мнение не са никак лоши. 🙂
За голямо мое съжаление не разполагам със снимка, на която кърмя,  така че ще трябва да се задоволите с това видео за насърчаване на участието на бащите в кърменето. Sorry!

Значи – голи цици по билборди,телевизии, вестници, интернет, реклами и в заведенията може, ама кърмещи голи гърди не може? Жената като  сексуален обект, играчка, аксесоар – може да си покаже гърдите. Даже трябва. Когато обаче трябва да си нахрани детето – да се крие, щото „смущавала другите“.

В интерес на истината, аз също малко се смущавам като видя жена да кърми. Не заради друго, а защото се чувствам натрапник в един толкова интимен момент между майка и дете.  Но мисля, че отговорността да се справя с това смущение си е само и единствено моя – мога или да свикна с гледката, или просто да се отдръпна настрани.

Повече ме притеснява истерията около това  „кой как реагирал на това, че някой кърми на обществено място“. Изведнъж цялото майчинско войнство разголи гръд като в известната картина на Дьолакроа и смело се впусна срещу въображаемите орди на анти-кърмачките. В цялата тази епична битка, случаят с пребития в мол Нягол мина някак на заден план. И никой дори не помисли, че за жени, които не са раждали или по някаква причина не могат да имат деца или пък да кърмят, всичко това е може би малко неприятно или направо болезнено.

Всъщност какво прави една жена с гърдите си си е лично нейна работа. Ако иска да ги показва, да ги крие,  да им слага силикон или да кърми където си поиска – никой няма право да й се меси. Но и не е нужно да се фокусира общественото внимание върху нечии гърди или личния избор на някого кога и къде да кърми. Не е ли по-смислено да  инвестираме енергия в това да направим градската среда по-достъпна за хора с деца или пък училището – по-забавно и ефективно.

А ако ще се взираме в гърди – нека видим, че за тях обикновено има прикрепен човек, личност, която вероятно има и много други ценни качества освен две хубави гърди.

 

Две хубави гърди

2 мнения за “Две хубави гърди

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s